سوئینگ تریدینگ (Swing trading) چیست؟ بهترین اندیکاتور برای نوسان گیری ارز دیجیتال کدام است؟

در این مقاله می‌خواهیم با یکی دیگر از مفاهیم بازار ارزهای دیجیتال به نام سوئینگ تریدینگ آشنا شویم و آن را خدمت شما عزیزان شرح دهیم. علاوه بر این موضوع قصد داریم که در این مطلب بهترین اندیکاتورها برای تحلیل کردن بازار ارزهای دیجیتال را نیز خدمت شما عزیزان معرفی خواهیم کرد تا بتولنید به واسطه آن بهتر از قبل به تحلیل این بازار بپردازیدد. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا موضوعات فوق را مورد تحلیل و بررسی قرار دهیم.
معامله کردن با استفاده از روش سوئینگ یکی از روش‌های معامله کردن در بازارهای مالی می‌باشد که در بازارهایی به مانند فارکس و ارزهای دیجیتال مورد استفاده قرار می‌گیرد. این روش از معامله کردن به همراه چند روش شاخص دیگر بخش بسیاری از تحلیل‌ها را به خود اختصاص داده‌اند. ما برای این که بتوانیم زمان مناسب را برای ورود و یا خروج از یک معامله پیدا کنیم باید از اندیکاتورها در تحلیل‌های خود استفاده کنیم. در ادامه این مقاله به صورت مفصل به مبحث نوسان گیری خواهیم پرداخت، با ما همراه باشید.

سوئینگ تریدینگ یا همان نوسان گیری چیست؟

سوئینگ تریدینگ یا به اصطلاح همان معاملات نوسان گیری یکی از پرکاربردترین روش‌هایی است که در معاملات روزانه و یا به اصطلاح کوتاه مدت مورد استفاده قرار می‌گیرد. می‌توان این گونه بیان کرد که این روش بهترین روش معامله برای افراد تازه وارد نیز هست، دلیل این سخن این است که سرعت این نوع از معامله از دیگر روش‌های معامله روزانه کمتر است و این به افراد تازه وارد کمک خواهد کرد تا فرصت بیشتری را داشته باشند تا معامله خودشان را مدیریت کنند و بتوانند بهترین زمان را برای ورود به معامله پیدا کنند.

با استفاده از این روش از معامله معامله گر قادر خواهد بود که پوزیشن معامله خودش را تا روز بعد و یا چند روز بعد باز نگه دارد. در ادامه این مطلب در مورد پرکاربرد ترین اندیکاتورها که در معامله مورد استفاده قرار خواهند گرفت توضیحاتی را خدمت شما عزیزان خواهیم داد. تمامی اندیکاتورهایی که در ادامه به آنان خواهیم پرداخت مربوط به بازارهایی به مانند فارکس و بازار ارزهای دیجیتال است که این مسئله کاربرد وسیع این اندیکاتورها را به ما نشان خواهد داد.
اندیکاتورها در حقیقت ابزار تحلیل تکنیکال به حساب می‌آیند که یک جنبه دیگر از پرایس اکشن را به ما نشان خواهند داد تا به واسطه آن بتوانیم تصمیمات بهتری را برای معاملات خود به عنوان مثال خرید و فروش بیت کوین  بگیریم. تمامی اندیکاتورهای موجود با استفاده از اطلاعات قدیمی قیمت به ما در تحلیل کمک خواهند کرد و گفت این مطلب که کدام یک از اندیکاتورها قادر خواهد بود که آینده را پیش بینی کند یک سخن کاملا اشتباه خواهد بود. البته این را هم بگویم که در این بازار یک دسته دیگر نیز از افراد حضور دارند که اطلا به سمت تحلیل تکنیکال نمی‌روند و فقط به سرمایه گذاری بلندمدت در این بازار می‌پردازند.

آشنایی با چگونگی انجام سوئینگ تریدینگ

پیش از این که وارد مبحث اندیکاتورها شویم بیایید روند معامله نوسان گیری را کمی بیشتر بررسی و تجزیه و تحلیل کنیم. در حقیقت معامله نوسان گیری نوعی از معامله است که استراتژی‌ها و روش‌های گوناگونی را شامل می‌گردد. درست است که این روش بیشتر از دیگر بازارها در فارکس و سهام مورد استفاده قرار می‌گیرد ولی در بازار ارزهای دیجیتال نیز کاربرد دارد. در سوئینگ تریدینگ معامله گر تا جهت بازار به سمت دل خواهش حرکت نکن پوزیشنی باز نخواهد کرد، ولی به محض بازگشت روند به مسیر دلخواه اقدام به باز کردن پوزیشن خواهد کرد و ممکن است تا چند روز معامله خودش را باز نگه دارد. این قبیل افراد که از این نوع از معامله استفاده می‌کنند تنها زمانی از معامله خود خارج خواهند شد که نشانه‌های بازگشت روند را در معامله خود مشاهده کنند.

با توجه به این مسئله که معامله گران نوسان گیر در زمان‌های طولانی‌‌تر و به اصطلاح بلند مدت فعالیت می‌کنند برخلاف معامه گران روزانه به نوسانات کوتاه مدت و کوچک که در طول روز ممکن است روی دهد توجهی نخواهند کرد. برای معامله گرانی که از این روش استفاده می‌کنند تنها مسئله‌ای که مهم می‌باشد این است که در بازارهای صعودی قله‌ها بالاتر از یکدیگر قرار بگیرند و در بازار نزولی دره‌ها پایین تر از یک دیگر تشکیل شوند.

قله (Swing High) چیست؟

قله‌ها در حقیقت نقاط اوجی هستند که یکی پس از دیگری تشکیل می‌شوند. گاهی اوقات اصلاح قیمتی می‌تواند به یک بازگشت به روند تبدیل گردد که در این صورت روند تشکیل قله‌ها یکی بالاتر از دیگری شکسته خواهد شد و قله بعدی پایین‌تر از قبلی تشکیل خواهد شد. ولی در حالت کلی در صورتی که قله بعدی بالاتر از پله پیشین تشکیل گردد نشان دهنده این است که روند کلی صعودی می‌باشد.

دره(Swing Low) چیست؟

دره یا به اصطلاح همان کف که به صورت متوالی و پیاپی تشکیل خواند شد، این دره‌ها در واقع نقاطی هستند که قیمت قبل از بازگشت روند آن را لمس خواهد کرد. اگر دره‌ای که تشکیل می‌گردد از دره قبلی پایین‌تر باشد این مسئله نشان دهنده این است که روند ما نزولی می‌باشد و این خرس‌های بازار هستند که بازار را در دست گرفته‌اند. برخی از معامله گران هستند که فقط در میان قله و دره معاملات خود را انجام می‌دهند که این نشان دهنده معاملات کوتاه مدت می‌باشد.

آموزش سوئینگ تریدینگ ارز دیجیتال

در ادامه این مطلب برای درک بهتر این روش از معامله مرحل آن را گام به گام به شما عزیزان توضیح خواهیم داد. با تمام این اوصاف، بهترین راه کار برای یادگیری هر چه بهتر این روش فقط تمرین مستمر و پیوسته می‌باشد.

مرحله اول : شناسایی روند کلی

در گام ابتدایی، یک معامله گر باید بتواند روند کلی یک چارت را تشخیص دهد و بفهمد که آیا روند کلی صعودی می‌باشد و یا این که نزولی است. برای تشخیص این موضوع بهتر است از چارت ماهانه و یا هفتگی استفاده کنید.

مرحله دوم: شناسایی سیگنال بازگشت روند

در این مرحله شما باید بتوانید بهترین نقطه ورود را پیدا کنید و بهترین بهره را از آن ببرید. به عنوان نمونه، تشکیل دره‌های ماهانه در سطوح افزایشی بعد از این که یک روند نزولی بلند مدت را شاهد بودیم یک نشانه و سیگنال خوب برای بازگشت روند می‌باشد. ولی با وجود این روش تشخیص بسیاری از معامله گران ترجیح می‌دهند برای تشخیص تغییر روند از اندیکاتورها استفاده کنند.

مرحله سوم: شناسایی نقطه ورود

وقتی که ما توانستیم نقطه ورود را به خوبی تشخیص دهیم، در این مرحله معامله گران نوسان گیر چارت را جزیی تر در نظر خواهند گرفت تا بتوانند در بازه‌های زمانی کوچک نقطه ورود مناسب را برای خود بیابند. در این مرحله از کار از تحلیل تکنیکال نیز استفاده خواهد شد تا بتوان با دید بهتری به معامله وارد شد.

مرحله چهارم: شناسایی اهداف قیمت‌های حد سود

معامله گرانی که از روش نوسان گیری استفاده می‌کنند معمولا افکار بزرگی را در ذهن پرورش خواهند داد و در تلاش هستند از نوسان‌های بزرگ بازار استفاده کنند. این قبیل افراد از خطوط حمایت و مقاومت و همچنین از سطوح فیبوناچی برای شناسایی کردن نقطه ‌های خطرناک و نیاز به خروج استفاده خواهند کرد.

معامله گران با نزدیک شدن قیمت به سطوح مقاومت اقدام به نقد کردن دارایی خود می‌کنند و سود خود را از آن معامله برداشت خواهند کرد و یا این که با استفاده از روش‌های دیگر به مانند حجم معاملات، الگوهای کندل‌ها و یا مویینگ اورج پوزیشن و معامله خود را نگه می‌دارند.

مرحله آخر: تعیین حد ضرر برای معامله

حد ضرر یکی از ضروری‌ترین کارهایی است که باید حتما انجام دهید زیرا قبل از سود کردن مهم‌ترین مسئله این است که در این بازار باقی بمانیم و ضرر نکنیم. هیچ گاه از گذاشتن حد ضرر برای معامله خود قافل نشوید زیرا با نگذاشتن حد ضرر ریسک بسیاری را برای دارایی خود به وجود خواهید آورد.

اندیکاتور نوسان گیری چیست؟

نوسان گیری

اندیکاتور نوسان گیری در واقعنوعی ابزار برای تحلیل است که با استفاده از داده‌های گذشته و روش پرایس اکشنی خود به ما در تحلیل آینده بازار کمک خواهند کرد. هر گونه اندیکاتوری که معامله گران برای پی بردن به وضعیت کنونی چارت از آن استفاده کنند نوعی اندیکاتور معامله نوسان گیری نامیده خواهد شد. اندیکاتور تحلیل تکنیکال به تریدران کمک خواهد کرد که روند صعودی و نزولی بازار را تشخیص دهند و تصمیمات درستی را در معامله خود اتخاذ کنند.

این در شرایطی است که برخی از معامله گران تحلیل خودشان را با استفاده از اخبار و تحلیل‌های بنیادی انجام می‌دهند. ولی این تحلیل تکنیکال است که بهترین نقطه ورود و یا خروج از معامله را به ما نشان خواهد داد. در پایان، معامله گری که از این نوع از معامله استفاده می‌کند از اندیکاتورها برای به دست آوردن مقدار قابل قبولی از سود بهره خواهد گرفت.
در این قسمت می ‌خواهیم به سه نوع از اندیکاتورها که برای نوسان گیری استفاده می‌شوند آشنا شویم:
1. اندیکاتورهای روند: این نوع از اندیکاتورها به ما نشان خواهند داد که بازار در ادامه روند خود صعودی است یا نرولی، به بیان دیگر این اندیکاتورها جهت حرکت بازار را به ما نشان خواهند داد. به صورت کلی ما از این نوع اندیکاتورها برای پیدا کردن روند اصلی استفاده خواهیم کرد که پرکاربرد ترین اندیکاتور در این نوع از اندیکاتورها میانگین متحرک می‌باشد.
2. اندیکاتورهای مومنتوم: این نوع از اندیکاتورها در واقع قدرت یک روند را به ما نشان خواهند داد. از این اندیکاتورها می‌توان برای یافتن انتهای یک روند و پیدا کردن نقطه بازگشت یک روند بهره گرفت. به صورت کلی از این نوع اندیکاتورها برای پیدا کردن نقاط اشباع خرید و فروش استفاده می‌شود. پرکاربرد ترین اندیکاتور در این گروه از اندیکاتورها آر اس آی است که قدرت نسبی شاخص را به ما نشان خواهد داد.
3. اندیکاتورهای حجمی: این نوع از اندیکاتورها بسیار مهم هستند دلیل این سخن نیز این است که ما از این اندیکاتورها برای فهمیدن میزان خرید و فروش معامله گران استفاده خواهیم کرد و به واسطه آن خواهیم فهمید که یک رمز ارز در یک بازه زمانی مشخص به چه میزان خرید و فروش شده است.

اهمیت اندیکاتور نوسان گیری

این مسئله کاملا صحیح است که معامله گران نوسان گیر خیلی کمتر از معامله گران روزانه از اندیکاتور استفاده می‌کنند ولی قطع به یقین بدون بهره بردن از اندیکاتورها هیچ گاه موفق به پیدا کردن نقطه مناسب برای ورود به یک معامله نخواهید شد. از این رو اندیکاتورها یکی از الزامات تحلیل تکنیکال به حساب می‌آیند که در تحلیل به ما کمک بسیاری را خواهند کرد و احتمال درست بودن پیش بینی را بیش از پیش خواهند کرد، به نوعی که وقتی که از اندیکاتور در تحلیل استفاده نکنیم انگار چشم بسته می‌خواهیم به معامله بپردازیم.

بهترین اندیکاتور سوئینگ تریدینگ برای معامله

در ادامه این مطلب قصد داریم چندی از اندیکاتورهای ضروری برای معامله را خدمت شما عزیزان معرفی کنیم که به شما کمک بسیاری را در معاملاتتان خواهند کرد. البته قبل از پرداختن به این مبحث باید یک موضوعی را خدمت شما عزیزان بگویم و آن هم این است که این اندیکاتورها سود شما را تضمین نخواهند کرد. دلیل این مسئله هم این است که اندیکاتورها آینده چارت را پیش بینی نخواهند کرد و این معامله گر است که با استفاده از تجربه خود و اطلاعات داده شده توسط اندیکاتور آینده چارت را پیش بینی کند.

1. اندیکاتور شاخص قدرت نسبی (RSI)

این اندیکاتور یکی از پرکاربردترین و مهم‌ترین اندیکاتورها در معامله نوسان گیری است. این شاخص قدرت نسبی به عنوان یک اندیکاتور حرکتی و یا همان مومنتوم اندازه و بزرگی آخرین تغییرات قیمتی را محاسبه خواهد کرد. این اندیکاتور به عنوان یک اسیلاتور به ما نمایش داده خواهد شد، یعنی یک نوار خطی بین دو مقدار صفر و صد همیشه در نوسان و تغییر خواهد بود. همان گونه که پیش از این نیز در این مقاله به آن اشاره کردیم از این اندیکاتور می‌توان برای یافتن انتهای روندها و شروع روند بازگشتی استفاده کرد.

2. اندیکاتور میانگین متحرک

میانگین متحرک نیز به مانند اندیکاتور قبلی یکی از مهم‌ترین و ضروری ترین اندیکاتورها در نوسان گیری است که قدمت آن به ده‌ها سال پیش بر می‌گردد. این اندیکاتور همان گونه که از اسمش معلوم است میانگین قیمت یک دارایی را در یک بازه زمانی معین محاسبه خواهد کرد. البته این نکته را نیز خدمت شما عزیزان بگویم که این اندیکاتور ممکن است که در نوسانات کوتاه مدت باعث ایجاد شک و تردید در انجام معامله گردند. از این اندیکاتور بهتر است که فقط برای تشخیص یک روند استفاده کنید و از آن در پیش بینی آینده استفاده نکنید زیرا این اندیکاتور یک اندیکاتور تاخیری به حساب می‌آید و دیر سیگنال ورود را به ما خواهد داد.

3. اندیکاتور حجم معاملات

حجم معاملات نیز یکی از اندیکاتورهای نوسان گیری می‌باشد که بیشتر معامله گران تازه کار از آن در معاملات خود استفاده نمی‌کنند . این اندیکاتور بیشتر مواقع در زیر چارت نمایان است و قادر است که اطلاعات خوبی را در مورد چارت به ما بدهد. به عنوان مثال می ‌تواند قدرت یک روند که به تازگی شکل گرفته است را به ما نشان دهد و به واسطه آن بفهمیم که آیا روند ادامه دار خواهد بود یا خیر.

بهترین ابزار قابل استفاده در معامله نوسان گیری

1. خطوط حمایت و مقاومت

معامله گران نوسان گیر همیشه باید به این دو خط توجه کافی را داشته باشند و دلیل آن هم این است که به واسطه این دو خط شما قادر خواهید بود که در زمان لازم و با نزدیک شدن روند به هر یک از این خط‌ها واکنش مناسب و به موقعی از خود نشان دهید و دچار ضرر و زیان نگردید و یا این که روندی که به تازگی قرار است شروع گردد را از دست ندهید. البته این را هم بگویم که شکسته شدن این خطوط در هر جهت از معامله نیز خود یک سیگنال بسیار معتبر را به ما خواهد داد به این صورت که شکستن خط مقاومت به معنی یک روند پر قدرت صعودی خواهد بود و شکست خطوط حمایت نشان دهنده یک سیگنال برای شروع یک روند نزولی قوی خواهد بود.

 2. الگوها

مبحث الگوها یک مبحث بسیار پیچیده است که باید برای یادگیری آن و استفاده از آن در معاملات نوسان گیری حتما پیش از هر کاری به خوبی آموزش ببینید. این ابزار به ما کمک بسیاری در تشخیص روند خواهد کرد از جمله این الگوها می‌توان به الگوی پرچم و یا الگوی فنجان اشاره کرد.

جمع بندی

در این مقاله همان طور که شاهد بودید به بررسی نوعی از معامله به نام سوئینگ تریدینگ یا همان نوسان گیری پرداختیم، سپس به اندیکاتورهایی که می‌توان از آنان در معاملات نوسان گیری استفاده کرد اشاره کردیم. حال می‌دانیم که این نوع از معامله علاوه بر پرکاربرد بودن در صورت رعایت کردن مواردی که گفته شد بسیار سود ساز نیز می‌باشد. فقط در پایان یک نکته را خدمت شما عزیزان بگویم و آن هم این است که از اندیکاتور ها همیشه پیش از باز کردن پوزیشن خود استفاده کنید و به خوبی پارت را بررسی کنید، البته منظور ما از این حرف این نیست که دیگر در طول معامله از این اندیکاتورها استفاده نکنید بلکه شما می‌توانید در طول معامله خود از اندیکاتورها برای مدیریت و نظارت بر چارت استفاده کنید.

مرجع: coin360

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد