شاخص پوئل چیست و چه کاربردی دارد؟

شاخص پوئل چیست و چه کاربردی دارد؟


تحلیل فاندامنتال به همراه تحلیل تکنیکال در سرمایه گذاری‌های بلند مدت بسیار موثر است و اگر تحلیل به درستی انجام شود سرمایه گذاری با سود بسیار خوبی همراه خواهد بود. شاخص‌ها و ضریب‌های متفاوتی برای کمک به این تحلیل وجود دارند که یکی از مهمترین و کاربردی‌ترین آن‌ها شاخص یا ضریب پوئل ( Puell Multiple ) است. علاقمندان به تحلیل ارز دیجیتال یا تریدرها توجه داشته باشند که با استفاده از این شاخص می‌توانند بهترین زمان خرید را تشخیص داده و با خیال آسوده در مناسب‌ترین نقطه اقدام به فروش کنند. بیشتر معیارهایی که در این زمینه به ما کمک می‌کنند زمان و کمیت چرخه‌های بازار را تعیین کرده و تمرکز اصلی آن‌ها بر روی سرعت مقادیری است که در زنجیره وجود دارند. از این رو مانند خریدار یا سرمایه گذار قدرت تحلیل چرخه‌ها را دارند و نتایج حاصل از آن‌ها کمک فراوانی به سرمایه گذاران می‌کند. یکی از این معیارها که امروزه در دنیای کریپتو توجه افراد بسیاری را به خود جلب کرده است ارزش روزانه‌ی سکه‌های استخراج شده به دلار است. این شاخص که توسط دیوید پوئل (David Puell) ایده پردازی شده بر پایه‌ی شبکه‌ی بیت کوین استوار است و بر اساس نسبت ارزش روزانه‌ی آن به میانگین متحرک سالانه به دست می‌آید. برای آشنایی بیشتر با شاخص پوئل و کاربرد آن در بازار ارزهای دیجیتال در ادامه با ما همراه باشید.


شاخص پوئل ( Puell Multiple ) چیست؟

شاخص پوئل


شاخص پوئل به اختصار PM نامیده می‌شود و به عنوان شاخص معروف بیت کوین شناخته شده است. این شاخص توسط فردی به نام دیوید پوئل ایجاد شده و در سرمایه گذاری‌های بلند مدت کاربرد دارد. لازم است بدانید این شاخص میزان استخراج ماینرها را با میانگین یک ساله مقایسه کرده و مقدار سود به دست آمده را تخمین می‌زند. همچنین زمان فروش دسته جمعی سود حاصل از استخراج بیت کوین را به طور تقریبی پیش بینی می‌کند و با استفاده از آن می‌توان زمان ورود و خروج را تشخیص داد. به عبارتی به سرمایه گذاران کمک می‌کند تا بفهمند با خرید و فروش در کدام ناحیه بیشترین سود را به دست خواهند آورد. با افزایش قیمت بیت کوین بسیاری از افراد تصور می‌کنند که روند صعودی در پیش است و قیمت این ارز رشد چشمگیری خواهد داشت. این طرز فکر با حمایت تحلیل گران تقویت می‌شود. زیرا آن‌ها بر این باورند که شاخص پوئل سیگنال خرید را به درستی صادر می‌کند و این امر چندین بار در طول تاریخ اثبات شده است. اگر شما هم جزو آن دسته از افراد هستید که در بازار ارزهای دیجیتال فعالیت می‌کنید و به سرمایه گذاری بلند مدت علاقه دارید بهتر است نحوه‌ی استفاده از این شاخص را یاد گرفته و برای به دست آوردن سودهای بیشتر از آن استفاده کنید.


کاربرد شاخص پوئل


این شاخص نوسانات موجود در بازار را شناسایی کرده و بازه‌های زمانی سودآوری و یا فروش را مشخص می‌کند. ارزش روزانه‌ی بیت کوین‌های استخراج شده توسط ماینر‌ها ( Bitcoin`s Daily Issuance usd) که به دلار محاسبه می‌شود یکی از معیارهای اصلی این شاخص است و می‌تواند طبق روند قبلی پایین ‌ترین میزان نوسانات را شناسایی کند. این نوسان‌ها همان نوساناتی هستند که در دوره‌های کوتاهی در دو روند اصلی بازار یعنی روند خرسی ( نزولی ) و روند گاوی ( صعودی ) وجود داشتند. به همین منظور و برای تنظیم میانگین متحرک سالانه، شاخص پوئل ایجاد شده است. تعیین هم ‌بستگی بین بازه‌ها توسط سود آوری استخراج بیت کوین انجام می‌شود. ماینرها بر اساس میزان بیت کوین‌های استخراج شده پاداشی دریافت می‌کنند. تا کنون این پاداش به طور میانگین روزانه 1800 سکه در نظر گرفته شده بود که در سال 2020 پایان یافته است. استخراج توسط ماینرها هزینه‌ هایی دارد که اگر آن را با پاداش بلوک مقایسه کنیم بسیار ناچیز خواهد بود و در نتیجه می‌توان آن را به عنوان درآمد کل ماینینگ به صورت روزانه حساب کرد. در این میان شاخص پوئل ابزاری جدید و با توانایی بالا است که در تشخیص زمان ورود و خروج کمک بسیاری می‌کند. در واقع سرمایه گذارانی که قصد دارند به صورت بلند مدت سرمایه گذاری کرده و سود خوبی به دست آورند باید این شاخص را به عنوان یکی از ابزارهای اصلی تحلیل خود در نظر بگیرند.


فرمول محاسبه‌ی شاخص پوئل

فرمول محاسبه‌ی شاخص پوئل


برای به دست آوردن شاخص پوئل باید ارزش روزانه‌ی بیت کوین‌های تازه استخراج شده را به میانگین متحرک آن طی 365 روز تقسیم کرد. تمامی مقادیر موجود در این فرمول به دلار محاسبه می‌شوند.

با کمک این شاخص می‌توان زمان مناسب برای ورود به بازار و کسب سود مناسب را تشخیص داد. زیرا شاخص پوئل با محاسبه‌ی دقیق معیارهای گفته شده مشخص می‌کند که فروش در کدام سطح منفعت بیشتری برای سرمایه گذاران خواهد داشت. برای درک بهتر شاخص پوئل به توضیح هرکدام از معیارهای آن می‌پردازیم.


·       ارزش روزانه‌ی بیت کوین

این معیار نشان دهنده‌ی قیمت روزانه‌ی بیت کوین بر حسب دلار است و با توجه به نوسانات مقدار آن نیز تغییر می‌کند. بیت کوین ارزی است که توسط دستگاه‌های مخصوصی به نام ماینر استخراج می‌شود . این ماینرها به صورت روزانه تعدادی از این ارز را استخراج کرده و در ازای حل معادلات بلاک‌ها تعدادی بیت کوین را به عنوان پاداش دریافت می‌کنند. نحوه‌ی کار ماینرها با پول نقد است و کسانی که در این زمینه فعالیت می‌کنند باید ارزهای به دست آمده را به فروش برسانند تا هزینه‌های استخراج را تامین کنند . انتشار روزانه‌ی بیت کوین تاثیر بسیار زیادی در شاخص پوئل دارد. زیرا با کاهش میزان عرضه از سوی استخراج کنندگان شاخص نیز دچار کاهش می‌شود.


·       میانگین متحرک

میانگین متحرک ( moving average ) به صورت نموداری خطی است که از محاسبه‌ی داده‌ها و میانگین گرفتن از آن‌ها در بازه‌ی زمانی تعیین شده به دست می‌آید. در واقع اندیکاتوری است که در تحلیل تکنیکال برای بررسی داده‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای به دست آوردن میانگین متحرک باید بازه‌ی زمانی و دوره‌ی میانگین تعیین شود. برای مثال اگر بخواهیم میانگین متحرک 365 روزه‌ی بیت کوین را محاسبه کنیم در ساده‌ترین حالت مکن باید قیمت‌های پایانی را در این بازه‌ی زمانی جمع کرده و به تعداد کندل‌های روزانه تقسیم کرد. این معادله در پایان هر روز معاملاتی بروزرسانی شده و بازه‌ی زمانی 365 روزه از همان تاریخ روز آخر محاسبه می‌ شود.


نحوه‌ی استفاده از شاخص پوئل


این شاخص دارای دو محدوده‌ی مهم است و برای استفاده از آن باید به طور کامل معنی و مفهوم محدوده‌ها و اعداد را درک کرد. بعضی از بازه‌های زمانی برای سرمایه گذاران بسیار حساس و کاربردی هستند. در بعضی از دوره‌ها ارزش استخراج بیت کوین به شدت افزایش یا کاهش می‌یابد. در نمودار شاخص پوئل یک محدوده‌ی سبز رنگ و یک محدوده‌ی قرمز رنگ وجود دارد و معمولا نمودار بین این دو محدوده حرکت می‌کند. زمانی که نمودار به قسمت سبز رنگ نزدیک شده و یا حتی وارد آن شود عدد 5 و کمتر از آن را نشان می‌دهد که بیانگر کاهش ارزش روزانه‌ی بیت کوین است و به نوعی سیگنال خرید صادر می‌کند. کسانی که در این محدوده خرید کنند میزان بازدهی و سود بیشتری خواهند داشت. هنگامی که نمودار وارد قسمت قرمز رنگ شود و عدد بالای 8 را نشان دهد یعنی ارزش روزانه‌ی بیت کوین افزایش یافته و امکان فروش دسته جمعی وجود دارد. معمولا قرار گرفتن نمودار در این ناحیه به معنای صدور سیگنال فروش است و برای حفظ سود باید نسبت به فروش اقدام کرد. محدوده‌ی بین دو ناحیه‌ی سبز و قرمز در شرایط نرمال قرار دارد اما با نزدیک شدن نمودار به محدوده ‌های مشخص شده باید بیشتر دقت کرد.

 

مزایا و معایب بکارگیری شاخص پوئل

مزایا و معایب بکارگیری شاخص پوئل


یکی از مهم‌ترین مزایای شاخص پوئل این است که بیشترین میزان سوددهی استخرهای استخراج در بازه‌ ی زمانی خاص را مشخص می‌کند و از این طریق می‌توان در بهترین نقطه وارد معامله شده و در نهایت سود از آن خارج شد. به خصوص زمانی که روند بازار صعودی است ارسال سیگنال خرید برای خریداران امیدوار کننده است و در بیشتر مواقع نیز سیگنال به درستی صادر می‌شود. اما این شاخص هم مانند سایر شاخص‌ها ممکن است اشتباه کند و نباید این موضوع را نادیده گرفت.

زمانی که استخراج ماینرها در چین سرکوب می‌شود نرخ هش ریت نیز به دنبال آن کاهش می‌یابد. از آنجایی که هش ریت و قیمت بیت کوین رابطه‌ی مستقیمی باهم دارند با کاهش هش ریت قیمت نیز افت می‌کند و نباید نسبت به این مسئله بی تفاوت بود. چون ممکن است در شرایط خاص سیگنال خرید اشتباهی صادر شود. در این شرایط زمان زیادی لازم است تا روند دوباره به حالت صعودی برگردد.

 


نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد