صبر یا فروش ارز دیجیتال در بازار نزولی

بازار ارزهای دیجیتال نیز مانند بقیه‌ی بازارهای مالی فراز و نشیب‌هایی دارد و تریدرهای موفق با داشتن یک استراتژی معاملاتی مناسب و به دور از احساسات در زمان مناسب خرید و فروش می‌کنند. اگر شما هم جزو فعالان این حوزه هستید حتما با اصلاح بازار مواجه شده‌اید. در این شرایط فروش ارزهای دیجیتال عاقلانه است یا نگه‌داشتن آن‌ها؟فروش ارز دیجیتال


تاریخچه وضعیت بازار


این بازار ارزهای متنوعی را در خود جای داده است اما شناخته شده‌ترین ارزی که روند بازار و معاملات را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد، بیت کوین است. این ارز در اوایل سال 2021 رشد بی‌سابقه‌ای داشت و همین امر باعث ایجاد تصور اشتباه در فعالان این حوزه شد. شکستن سقف قیمتی و ادامه دار بودن رشد بیت کوین افراد بیشتری از جمله سیاستمداران، سرمایه گذاران، ورزشکاران، بازیگران و بقیه‌ی افراد را وسوسه کرده و به سرمایه گذاری در این بازار ترغیب کرد. اما غافل از اینکه این روند صعودی و رشد بیش از حد و غیر منطقی بیت کوین صرفا نتیجه‌ی رفتارهای هیجانی است و روزی این حباب خواهد ترکید. در نهایت از طرف شرکت تسلا خبر لغو پذیرش بیت کوین منتشر شد که تاثیر زیادی بر کاهش قیمت آن داشت.

به دنبال آن استخراج بیت کوین در چین ممنوع اعلام شده و اعلام مقررات جدید باعث ترس بیشتر در بین سرمایه گذاران شد. در این شرایط افرادی که فکر می‌کردند روند صعودی همچنان ادامه خواهد داشت وحشت کرده و تصمیم به فروش ارزهای دیجیتال خود گرفتند.

 بزرگ‌ترین افت قیمت بیت کوین در ماه مه 2021 به سرعت اتفاق افتاد. بعد از ریزشی که قیمت این ارز به زیر 30000 دلار رسید بسیاری از افراد بر این باور بودند که روند نزولی پایان یافته و قرار است این ارز به 100000 دلار و حتی 1000000 دلار برسد. اما این حجم از رشد غیر منطقی به نظر می‌رسد و باید با تحلیل منطقی خرید و فروش را انجام داد و از ریزش‌های قبلی درس گرفت.


روند نزولی چیست؟


در شرایطی که ارزها با کاهش قیمت مواجه هستند و رفته رفته این وضعیت ادامه پیدا می‌کند می‌گویند بازار دچار روند نزولی شده یا به اصطلاح حالت خرسی به خود گرفته است. بیشتر معامله گران در ابتدای این شرایط تصور می‌کنند که کاهش قیمت‌ها موقتی است و روند بازار به زودی برمی‌گردد. از این‌رو تصمیم می‌گیرند که دارایی‌های خود را نگهداری کنند.

 اما با ادامه دار شدن روند نزولی عصبانیت و افسردگی بر افراد غلبه کرده و باعث می‌شود همان افرادی که در ابتدای روند دارایی‌های خود را نفروخته‌اند. با بیشترین ضرر و در بدترین موقعیت تصمیم به فروش ارزهای دیجیتال خود بگیرند. درحالیکه در همین موقع بازار به ثبات نسبی رسیده و آماده‌ی تغییر روند است. افراد در طول روند نزولی احساساتی همچون اضطراب، انکار، ترس و وحشت را تجربه می‌کنند. اما در نهایت افرادی کمترین ضرر را می‌بینند که توانسته‌اند احساسات خود را کنترل کرده و بر نتایج تحلیل‌ها پایبند باشند. برای اینکه بتوانید شروع روند نزولی را به موقع تشخیص داده و برای آن آماده باشید باید با نشانه‌های آن آشنا شوید.

فروش ارز دیجیتال در بازار نزولی


نشانه‌های شروع روند نزولی و ادامه‌ی آن


برخی از عوامل، نشانه‌ی قرار گرفتن در بازار خرسی است. البته بسیاری از افراد بی‌تجربه با بی‌تفاوتی از کنار این مسائل عبور می‌کنند. در حالی که تریدرهای باتجربه و حرفه‌ای به موقع این عوامل را شناسایی کرده و از روی احساسات دست به فروش ارزهای دیجیتال خود نمی‌زنند. از جمله عواملی که در حال حاضر نشان دهنده‌ی بازار خرسی هستند عبارتند از:

·      تترهای جدید عرضه نمی‌شوند.

تتر شرکتی متمرکز که در چین است که با هدف دستکاری قیمت و پولشویی تاسیس شده که هرچند وقت یکبار تترهای جدید به بازار عرضه می‌کند. بیشترین تاثیر تتر روی قیمت بیت کوین است و باعث پامپ و دامپ شدن آن می‌شود. در یک بازه زمانی دو ماهه این شرکت از عرضه تترهای جدید به بازار خودداری کرد که نگرانی مقامات و نهادهای دولتی را در پی داشت. همچنین با توقف عرضه‌ی تتر، رشد سریع و بی وقفه‌ی بازار نیز متوقف شد. بسیاری از افراد این مسئله را جدی نمی‌گیرند در حالی که عرضه شدن یا نشدن تتر تاثیر بسیار زیادی در روند بازار دارد.

·      جریان پول ورودی به بازار کاهش می‌یابد.

اصطلاح نهنگ در بازار ارزهای دیجیتال به کسانی تعلق دارد که صاحب بیشترین مقدار دارایی و نقدینگی هستند و می‌توانند روند بازار را به هر سمتی که می‌خواهند سوق بدهند. معمولا قبل از شروع روند نزولی و متوجه شدن مردم عادی، نهنگ‌ها به صورت دسته جمعی شروع به فروش ارزهای دیجیتال خود می‌کنند. زمانی که ارزها با حجم بالایی از کیف پول به صرافی‌ها انتقال پیدا می‌کنند نشانه‌ی فروش نهنگ‌ها و خارج کردن پول از بازار است که باعث افت شدید قیمت‌ها و ادامه دار بودن روند نزولی می‌شود. برای تشخیص به موقع باید میزان پول ورودی و خروجی به بازار توجه داشته باشید.

·      صدور مجوز معاملات آتی بیت کوین

اخیرا مجوز معاملات آتی بیت کوین توسط بانک آو آمریکا ( Bank of America ) که دومین بانک بزرگ ایالات متحده است صادر شده و در پی آن سرمایه گذاران خرد تصور می‌کنند این خبر باعث صعود بازار می‌شود. در حالی که سرمایه گذاران با داشتن اختیار معاملات آتی می‌توانند بدون داشتن ارزهای واقعی در حجم‌های بالا معامله کنند. همان طور که از اسمش پیداست با صادر کردن این مجوز سرمایه گذاران روی قیمت آینده‌ی ارز شرط بندی کرده و معاملات پر ریسکی انجام می‌دهند و همین امر باعث متضرر شدن سرمایه گذار خرد می‌شود. هدف بانک‌ها از صدور این مجوز دستکاری قیمت ارزها و همچنین بازارهای دیگری از جمله طلا و نقره است.

·      تعداد سرمایه گذاران نهادی کاهش می‌یابد.

بسیاری از افراد بر این باورند که سرمایه گذاران نهادی علاقه زیادی به خرید ارزهای معروف و بزرگ دارند در حالی که خبرهای منتشر شده از سوی برخی افراد سودجو و سرمایه گذاران خرد است تا افراد بیشتری را به خرید این ارزها تشویق کنند. اما افرادی که خرید و فروش آن‌ها تاثیر زیادی در روند بازار دارد برخلاف خبرهای منتشر شده در رسانه‌ها فعلا تعداد بیشتری از ارزهای مهم را به ترازنامه خود اضافه نکرده‌اند و به احتمال قوی منتظر قیمت مناسب‌تری هستند.

 این نشان می‌دهد که در حال حاضر بازار با فشار عرضه‌ها همراه است و خریدار نهادی ندارد. با این شرایط احتمالا بیت کوین که یک ارز بسیار مهم در بازار ارزهای دیجیتال است روند نزولی بی‌سابقه ای را تجربه خواهد کرد و به دنبال آن ارزهای دیگر نیز دچار افت خواهند شد. درنتیجه هنگام خرید و فروش به این مسئله توجه داشته باشید تا در دام شایعات گرفتار نشوید.

·      وضعیت نابسامان صرافی‌های بزرگ

در حال حاضر صرافی بایننس بزرگترین صرافی در جهان است که در زمینه‌ی ارزهای دیجیتال فعالیت دارد. اما با این حال فاقد شماره تلفن و دفتر مرکزی است و بسیاری از قانون گذاران در کشورهای مختلف اجازه فعالیت به این صرافی را نداده‌اند. چون به تازگی فعالیت‌های غیرقانونی توسط این صرافی دیده شده و ممکن است در نهایت تعطیل شده یا با کلاهبرداری از کاربران به کار خود پایان دهد. در این صورت قیمت بیت کوین یک افت 20 تا 40 درصدی را تجربه خواهد کرد و از آنجایی که نوسانات این ارز بر کل بازار تاثیر گذار است می‌توانیم شاهد افت کل بازار و قرار گرفتن در روند نزولی باشیم.

·      اعلام ممنوع شدن استخراج بیت کوین در کشور چین

بیشترین مقدار استخراج این ارز به کشور چین تعلق دارد و زمانی که خبر ممنوعیت توسط این کشور اعلام شد نرخ هش یا همان هش ریت به شدت کاهش یافت. زمانی که ماینرهای چینی نتوانند به کار استخراج ادامه دهند و خاموش بمانند ضرر زیادی به شبکه وارد می‌شود و جبران آن توسط کشورهای دیگر به زمان زیادی نیاز دارد. در نتیجه شاهد افت قیمت بیت کوین و به دنبال آن ریزش کل بازار خواهیم بود. در این شرایط فروش ارزهای دیجیتال به بیشترین حد خود می‌رسد و روند نزولی را تقویت می‌کند.

فروش یا نگهداری ارزهای دیجیتال؟

فعالان و سرمایه گذاران بازار ارزهای دیجیتال از استراتژی‌های متفاوتی برای حفظ دارایی‌های خود و رسیدن به سود استفاده می‌کنند. یکی از این روش‌ها نگهداری ارز به مدت طولانی یا به اصطلاح هودل (HODL) کردن آن است. بسیاری از افرادی که امروزه به ثروت زیادی رسیده‌اند از سال‌ها قبل ارزهایی که در کف قیمتی بودند را خریده و نگهداری کرده‌اند. این روش در طی چندین سال موثر و سود ده است اما این ارزها در این مدت فراز و نشیب‌هایی را تجربه می‌کنند و دچار نوسانات کوتاه مدتی می‌شوند. به نظر می‌رسد فردی که بتواند در کنار هودل کردن  از این نوسانات هم به نفع خودش استفاده کند سود بیشتری می‌برد. اما از کجا بفهمیم که زمان نگهداری است یا فروش؟ برای رسیدن به جواب این سوال باید سه حالت را بررسی کنید:

1-   در صورتی که دارایی شما در روند نزولی قرار دارد و بخش زیادی از سود خود را از دست داده‌اید فروش آن ارز دیجیتال منطقی نیست. برای جلوگیری از ضرر باید ضرر خود را رعایت می‌کردید که به احتمال زیاد به امید برگشت روند این کار را انجام ندادید و خلاص شدن از شر دارایی که ضرر زیادی را متحمل شده باعث ضرر کردن بیشتر می‌شود. چون احتمالا در این شرایط روند نزولی پایان یافته و روند صعودی شروع شود. در این وضعیت باید چند سوال از خودتان بپرسید. اگر تحت هر شرایطی به پول آن سرمایه گذاری نیاز دارید با اینکه اشتباه است اما چاره‌ای جز فروش ندارید. اما در صورتی که به دارایی خود نیاز ندارید بهترین کار صبر و نگهداری ارزها تا زمان تغییر روند و کاهش ضرر است.

2-   اگر با وجود ریزش شدید دارایی‌تان هنوز معتقدید که ارزشمند است بهترین راه برای شما کم کردن میانگین قیمتی است. در این صورت با خرید در قیمت پایین‌تر قیمت تمام شده‌ی آن ارز کاهش یافته و با شروع روند صعودی زودتر به سود می‌رسید. راه دیگر جبران ضرر خرید ارز جدید است. اما توجه داشته باشید که در دام ارزهایی که سود حداکثری داده‌اند گرفتار نشوید. چون معمولا سرمایه گذاران خرد در اواخر روند صعودی از این قضیه مطلع می‌شوند.

3-   حالت بعدی هودل کردن و فروش ارزهای دیجیتال به طور همزمان است. در ابتدا عجیب به نظر می‌رسد اما تشخیص درست نقطه حمایتی و مقاومتی و خرید در کف و فروش در قله بهترین روش است. برای مثال زمانی که ارزی را در کف قیمتی خریداری کرده‌اید و بعد از مدتی صعود قابل توجهی داشته می‌توانید مقداری از آن را در پایان روند صعودی فروخته و منتظر بمانید تا دوباره به قیمت مناسبی برسد و خریداری کنید. در این شرایط علاوه بر اینکه قسمت زیادی از دارایی‌ها نگهداری می‌شود از ضرر احتمالی جلوگیری شده و رفته رفته بر مقدار دارایی‌ها افزوده می‌شود.


چه زمانی برای فروش ارزهای دیجیتال مناسب است؟

زمانی که ارز دیجیتالی که خریده‌اید رشد شدیدی تجربه کرده است بهتر است آن را بفروشید. چون ممکن است نتواند ناحیه‌ی مقاومتی را بشکند و با همان سرعتی که رشد کرده ریزش شدیدی را تجربه کند. زمان خروج از بازار هم مانند روند نزولی دارای نشانه‌هایی است که اگر به آن‌ها توجه داشته باشید به موقع می‌توانید ارز خود را فروخته و از بازار خارج شوید. برخی از این موارد را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

-       حذف شدن ارزی از لیست صرافی‌های ارز دیجیتال: برخی از آلتکوین‌ها صرفا به خاطر قرارگیری در لیست صرافی‌های بزرگ و معروف با ارزش به نظر می‌رسند. درحالیکه اگر آن صرافی رمز ارزی که شما دارید را از لیست خود حذف کند بقیه‌ی صرافی‌ها نیز همین کار را می‌کنند و دیگر نمی‌توانید ارز خود را بفروشید. از این رو هنگام خرید باید ارزی را انتخاب کنید که ارزش بازار مناسبی داشته باشد و فرصت خروج را به سرمایه گذار بدهد.

-       عدم انتشار خبر در خبرگزاری‌ها: رمز ارزها صرفا بر مبنای حمایت هوادارن رشد می‌کنند و توسط هیچ شرکت و نهادی پشتیبانی نمی‌شوند. زمانی که رسانه‌ها و خبرگزاری‌ها اخباری از ارزها منتشر می‌کنند جای نگرانی نیست اما وقتی برای مدت زیادی هیچ خبری از یک ارز منتشر نشود دیگر حمایت‌های پیشین از آن ارز صورت نمی‌گیرد و با افت ارزش مواجه می‌شود که اگر این جریان ادامه دار باشد باعث نابودی آن ارز می‌شود.

-       رفتار دولت و اعلام محدودیت‌ها: رمز ارزها به پول‌های معمول و متداول کشورها شباهتی ندارند و غیر متمرکز و مستقل هستند و همین باعث می‌شود برخی از دولت‌ها خرید و فروش ارزهای دیجیتال را ممنوع اعلام کنند. در این شرایط ماندن در بازار به نفع سرمایه گذاران خرد نخواهد بود.

-       ورود مردم عادی به بازار: معمولا مردم عادی درک و شناخت چندانی از بازار رمز ارزها ندارند و ورود این افراد به بازار می‌تواند علامتی برای خروج باشد. زیرا رشد اکثر ارزها صرفا از روی تبلیغات و جو هواداران است و همین ارزها در زمان ریزش بازار بیشترین ضرر را به مردم می‌زنند. بنابراین اگر دیدید ارزی بدون داشتن دلیل منطقی مورد توجه مردم عادی قرار گرفته باید از بازار خارج شوید.

-       ازبین رفتن دلیل سرمایه گذاری: درست است که هیچ نهادی از ارزهای دیجیتال پشتیبانی نمی‌کند اما شرکتی که ارزی را برای اولین بار معرفی و عرضه می‌کند برنامه‌های آتی شرکت را نیز ارائه می‌دهد. در صورتی که بعد از مدتی فکر می‌کنید پروژه‌ی آن شرکت ارزش قبلی را ندارد بهتر است در اولین فرصت آن را بفروشید.

بهترین راه برای جلوگیری از ضرر بیشتر در بازار نزولی

زمانی که بازار روند نزولی دارد بیشتر افراد تازه کار تحت تاثیر احساسات و نداشتن استراتژی مناسب ضرر بیشتری را متحمل می‌شوند. درحالیکه اگر به چند اصول ساده پایبند باشند از بازار خرسی جان سالم به در می‌برند. برخی از این راهکارها را با هم مورد بررسی قرار می‌دهیم.

·      دوری از احساسات

بازار ارزهای دیجیتال پر ریسک و پر از نوسان است و اگر نتوانید احساسات خود را مدیریت کنید ضررهای زیادی متحمل خواهید شد. افراد در ابتدای روند نزولی در مرحله‌ی انکار قرار می‌گیرند و معمولا تغییر روند را نمی‌پذیرند. درحالیکه این مرحله شروع اصلاح است و اگر با رعایت حق ضرر نسبت به فروش ارز دیجیتال خود اقدام نکنید باید ضررهای بیشتری را قبول کنید. این در حالی است که بیشتر افراد زمانی که روند نزولی به پایان رسیده تحت تاثیر ترس و وحشت تمام دارایی خود را می‌فروشند. بنابراین باید روی احساسات خود کنترل داشته باشید.

·  نگهداری مقداری از دارایی به صورت پول نقد

زمانی که در بازار نزولی همه‌ی دارایی‌تان در قالب ارز باشد نمی‌توانید کاری انجام دهید و هر روز بیشتر از روز قبل ضرر می‌کنید. اما اگر پول نقد داشته باشید به محض پایان یافتن روند نزولی می‌توانید با کم کردن میانگین قیمتی ضرر خود را جبران کنید و همچنین ارزهای دیگر را در کف قیمتی بخرید.

·  داشتن دید بلند مدت

به نوسانات مقطعی واکنش سریع نشان ندهید و سعی کنید نسبت به بازار دید بلند مدتی داشته باشید. ورود و خروج سریع از معاملات اشتباهی است که منجر به ضرر می‌شود. سرمایه گذاران موفق نسبت به کاهش موقت قیمت ارزها بی تفاوت هستند و روی ارزهای با کیفیت سرمایه گذاری می‌کنند.

·  نجنگیدن با روند بازار

شما نمی‌توانید به طور دقیق بازار را زمان بندی کرده و به طور قطعی کف قیمتی را تشخیص بدهید. وقتی از رشد یک دارایی در بلند مدت مطمئن هستید دست از تلاش برای پیدا کردن کمترین قیمت بردارید. گاهی اوقات فکر می‌کنید یک ارز به کمترین حد خود رسیده و ادامه‌ی روند نزولی غیرممکن است. در حالی که برخلاف تصور شما اوضاع بدتر می‌شود. پس سعی کنید همسو با روند بازار معامله کنید.

 


نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد